POSNA MOSKVA ŠNIT TORTA Jednako fenomenalna kao i njena mrsna verzija

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Ako volite Moskva šnit tortu, možete da je jedete i tokom posta. Malo izmenite sastojke, ali ukus ostaje isti. Odlična ideja za slavsku trpezu ili veče sa prijateljima.

moskva
Printscreen/Instagram

Potrebno je

  • 300 g višanja
  • 1 konzerva ananasa

za jednu koru (a potrebno je da napravite dve)

  • 2 male šoljice šećera
  • 2 šoljice kisele vode
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • 250 g brašna

za prvi fil

  • 1,3 l soka od ananasa
  • 250 g pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 2 dl soka od ananasa iz konzerve
  • 250 g margarina
  • 150 g prah šećera.

za drugi fil

  • 500 ml posne slatke pavlake

Priprema

Izmešajte kaškom sve sastojke za koru  i smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite koru 20 minuta na 200 stepeni. Napravite na isti način i drugu koru. Ohlađene kore presecite na pola da se dobiju ukupno 4 kore. Stavite sok sa šećerom da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve, pa skuvajte prvi fil. Sjedinite ohlađeni fil sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom. Napravite drugi fil tako što ćete da umutite posnu slatku pavlaku. Višnje stavite u cediljku da se ocede. Onda prvu koru poprskajte sa sokom koje su pustile višnje, premažite prvim filom, poredjajte ananas, pa premažite slatku pavlaku. Zatim stavite drugu koru, poprskajte je, pa nanesite prvi fil, poredjajte redosledom višnja, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora. Na kraju celu tortu premažite sa prvim filom, pa preko namažite ostatak slatke pavlake.

Komentari (0)

Loading