POSNE GALETE IZ BAKINE KUHINJE Vraćaju u dane detinjstva
Za ovaj preukusan vafl potrebano je da imate aparat za pravljenje. Ovaj neodoljivi slatkiš poznat je i pod imenom bakin kolač. Možete galete da premažete medom, šećerom, vanilin šećerom, džemom. Podjednako su ukusne i kao posne i kao mrsne. Mi vam donosimo recept za posne galete.
Potrebno je
- 500 gr brašna
- 150 gr šećera
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulje
- 1/2 l sojinog mleka
- 100 ml kisele vode
- ulje ili margarin za podmazivanje
Priprema
U posudu sipajte ulje, sojino mleko i mineralnu vodu i izmešajte sve da se smesa dobro sjedini. Zatim sipajte testo u podmazan aparat / pekač za galete i pecite na uobičajen način.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Dodavao se i ovaj sastojak, a razlika u ukusu je ogromna
Mirisan i neodoljiv desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
BRZI BAKIN KOLAČ OD SAMO 3 SASTOJKA Ne treba vam mleko, a mekan kao duša, za bilo koje doba dana
Pravi se brzo i lako, a pojede odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)