POSNE RUSKE KAPE Slatke i mekane, idealne za slavu
Ako volite kolač ruske kape, napravite ga i za vreme posta. Biće odlična poslastica za slavsku trpezu.
Potrebno je
Za koru:
- 400 g brašna
- 20 kašika šećera
- 2 praška za pecivo
- 400 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 4 pune kašike kakaoa
Za fil:
- 500 ml sojinog mleka
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 kašike gustina
- 3 kašike brašna
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 3 kašike ulja
- kokos
Priprema
U posudu stavite brašno (200 g), prašak za pecivo (1 kesica) i kakao (2 kašike) pa dobro promešajte. Smesi dodajte šećer (10 kašika), ulje (50 ml) i kiselu vodu (200 ml). Zatim lepo umutite sve sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu pa poravnajte. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istim postupkom napravite još jednu koru. Oblike vadite čašom nakon što se kore prohlade. Pomešajte u posudi brašno, gustin i 100 ml mleka i dobro umutite. Zagrejte 400 ml mleka sa vanilin šećerom pa u tu šerpu, dodajte prethodnu smesu. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umućeni margarin dodajte ohlađenom filu pa sve dobro sjedinite mikserom. Onda jedan krug testa dosta premažite filom, pa preklopite drugom korom. Zatim i bočne strane premažite filom pa uvaljajte u kokos. Na kraju, istopite čokoladu sa uljem, pa prelijte vrh posnih ruskih kapa. Kolač ohladite i služite. Prijatno !
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)