POSNA VASINA TORTA Podjednako ukusna kao originalna, prste da poližete
Ako volite Vasinu tortu ali je vreme posta, imamo rešenje. Napravite posnu Vasinu tortu. Ukus se ne razlikuje, savršena je za slavsku trpezu ili neku svečanost.
Potrebno je
- 300 g posnog keksa
- 250 g oraha
- 250 g margarina
- 750 ml posne slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu + 2 kašike
- 100 g posne čokolade
- 1 pomorandža
Priprema
Izblendajte keks i 120 g oraha zajedno. Zatim u činiji pomešajte pola količine mlevenog keksa, kao i pola količine mlevenih oraha. Smesi dodajte pola margarina, kao i pet kašika posne slatke pavlake. Smesu dobro sjedinite. U okrugli kalup nauljen i obložen pek papirom, sipajte smesu, lepo je poravnajte i utisnite. Umutite pavlaku koja vam je ostala sa šećerom u prahu. Onda u činiji pomešajte preostali margarin, pa mu dodajte šećer u prahu (2 kašike) i čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom, pa sipajte sok od pomorandže i rendanu koru, kao i pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite smesu dobro. Zatim dodajte ostatak oraha i keksa. Promešajte pa sipajte preko keksa i poravnajte. Onda dodajte i preostalu umućenu slatku pavlaku i poravnajte. Na kraju, dekorišite sa seckanim orasima. Bon appetit !
Možda vas zanima:
POSNA VASINA TORTA Ne treba da palite rernu ni šporet, a ukusom rastura
Savršena za sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Ukus se ne razlikuje od originala, nećete imati dilemu šta da pravite
Idealna za svečanu ili slavsku trpezu.
VASINA TORTA Iza imena krije priču o najnežnijem mužu, a i dupla mera će biti malo
Savršena za sve svečane prilike.
VASINA TORTA Iza imena krije dirljivu ljubavnu priču, a savršenog ukusa
Vasina torta krije ljubavnu priču iza svog imena. Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)