JEFTINE OBLANDE SA KEKSOM I ČOKOLADOM Posne i slasne, stavite odmah duplu meru
Brzo i lako napravite ove preslatke oblande. Jeftine su, nije vam potrebno vreme, a nestaju sa stola čim ih stavite.
Potrebno je
- 1-2 veća pakovanja oblandi
- 300 g margarina
- 350 g šećera
- 300 ml vode
- 350 g posne mlevenog keksa
- 150 g posne čokolade
- po želji korica narandže
Priprema
Prvo otopite vodu, margarin i šećer. Proključalu smesu skinite sa šporeta pa dodajte mleveni keks, mlevene orahe i koricu narandže. Onda sve dobro promešajte i sjedinite, pa podelite na 2 jednaka dela. Dodajte jednom delu vruće smese, čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim ostavite da se malo ohlade, pa filujte oblande redosledom :Oblanda, svetli fil, oblanda, tamni fil. Ponavljajte tako dok ne potrođite sav materijal. Na kraju, preko oblandi stavite providnu foliju i neki teži predmet. Ostavite da se ohlade. Secite i služite. Prijatno.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)