KOŠNICE SITNI KOLAČI ZA SLAVU Dekorativno prelepi, a odmah nestaju sa stola
Ako pravite sitne kolače za slavu, košnice su pravi izbor. Interesantnog izgleda pravi su ukras trpeze, a među prvima nestaju zbog neodoljive slatkoće ukusa.
Potrebno je
Za 10 osoba
- 3 belanca
- 300 g mlevenih oraha
- 350 g šećera u prahu
Fil
- 2 žumanca
- 2 cela jajeta
- 100 g čokolade
- 75 g šećera ili po ukusu
- 175 g umućenog putera
- 70 krugova od oblande
Priprema
Modlicu dobro napunite prah-šećerom, pa istresite, a kuglicu uvaljajte u mlevene orahe, stavite kuglicu u modlicu i prstima svuda podjednako pritisnite da napravite udubljenje u koje ćete sipati prethodno pripremljen fil. Umutite jaja sa šećerom, dodajte sitno iseckanu čokoladu i sve to kuvajte na pari dok se ne zgusne. Umutite puter i dodajte skuvanom filu. Ohladite ga i tim filom punite košnice. Kada ste sipali fil u košnicu, stavite krug oblande na dno modlica i nežnim lupkanjem po modlici će košnica ispasti. Za svaku novu košnicu morate modlicu posuti prah šećerom, inače će vam se košnice lepiti i nećete moći da ih istresete. Ostavite ih u kutiju, zatvorite ih i čuvajte na hladnom mestu.
Možda vas zanima:
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)