TIRAMISU Savršen spoj kafe i slatkiša, mekan i kremast
Ako volite ukus kafe u kolačima, napravite ovaj savršen desert. Neodoljivo je kremast, stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 3 pakovanja piškota
- 500 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 4 žumanceta
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice nes kafe
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica ruma
Priprema
Penasto mikserom umutite žumanca sa šećerom. Dodajte maskarpone sir i dobro sjedinite. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Sjedinite ta dva fila kašikom. Napravite šolju nes kafe, dodajte u nju rum. Piškote umačite u kafu i poređajte jedan red na tacnu. Preko namažite polovinu fila, zatim pospite kakaom kroz cediljku. Opet poređajte red piškota, fila i obilno pospite kakaom. Stavite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)