PREUKUSNA PITA OD JABUKA Sa bogatim nadevom i ratlucima, ovakvu do sada niste probali
Ovu slasnu pitu možete da napravite kao desert ili doručak, nećete da se pokajete. Bogati nadev od jabuka u kombinaciji sa ratlukom i orasima, čini neodoljiv spoj.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 1/2 kockice kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 supena kašika kiselog mleka
- 1 jaje
- 6 jabuka
- ratluk -1 kutija
- 200 g oraha
- ulje
Priprema
Sipajte brašno u pleh pa napravite udubljenje i u njemu razbijte jaje. Onda dodajte mleko i so. Kvasac rastvorite u 150 ml mlake vode i dodajte kašičicu šećera. Sipajte u brašno i zamesite meko testo. Ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi da nadođe. U međuvremenu oljuštite i izrendajte jabuke. Testo podelite na 6 loptica i svaku razvijte na što tanju koru. Gotove kore premažite uljem i u njih stavite nadev od jabuka, ratluka i oraha. Ređajte u pleh i pecite 40 minuta u rerni na umerenoj temperaturi.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Komentari (0)