POSNE PALAČINKE Podjednako ukusne kao mrsne, obožavaćete ih

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ako volite palačinke, nema potrebe da prestajete da ih jedete, zato što je post. Napravite posnu verziju omiljene poslastice, filujte po želji, i uživajte.

posne palačinke
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l tople vode
  • 500 g brašna
  • 1,5 kašika šećera
  • 8 kašika ulja
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • dva prstohvata soli

Priprema

Dodajte sastojke u brašno, promešajte pa sipajte vodu. Izmešajte ručno žicom za mućenje i pecite u tiganju. Sipajte po kap do dve ulja pre pečenja svake palačinke. Dobićete oko 20 palačinki od ove mere. Ako palačinke budu malo krute nakon pečenja, ostavite ih da odstoje 15 minuta nenamazane, pa će omekšati.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading