POSNE PALAČINKE Podjednako ukusne kao mrsne, obožavaćete ih
Ako volite palačinke, nema potrebe da prestajete da ih jedete, zato što je post. Napravite posnu verziju omiljene poslastice, filujte po želji, i uživajte.
Potrebno je
- 1 l tople vode
- 500 g brašna
- 1,5 kašika šećera
- 8 kašika ulja
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1,5 kašičica sode bikarbone
- dva prstohvata soli
Priprema
Dodajte sastojke u brašno, promešajte pa sipajte vodu. Izmešajte ručno žicom za mućenje i pecite u tiganju. Sipajte po kap do dve ulja pre pečenja svake palačinke. Dobićete oko 20 palačinki od ove mere. Ako palačinke budu malo krute nakon pečenja, ostavite ih da odstoje 15 minuta nenamazane, pa će omekšati.
Možda vas zanima:
POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.
POSNE PALAČINKE NA VODI Mekane i sočne, nimalo ne zaostaju za onim mrsnim
Filujte slanim ili slatkim prilogom po želji.
POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, biće mekane i vazdušaste
Služite tople, prelivene javorovim sirupom.
POSNE KINOA PALAČINKE Treba vam samo 2 sastojka, a biće vazdušaste i sočne
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)