POSNA GALETA Slatka rapsodija kojoj kruška daje posebnu draž, obožavaćete je
Preukusni kolač sa voćem koji je posan, a fenomenalan. Bademovo mleko, cimet i đumbir utiču na odličan ukus, nećete moći da se zaustavite na samo jednom parčetu.
Potrebno je
- 2 kruške
- 270 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 200 g smeđeg šećera
- 270 ml bademovog mleka
- 120 ml ulja od repice
- 3 cm svežeg đumbira
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog kardamona
- 4 kašike badema u listićima
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup za torte prečnika oko 22cm. Kruške oljuštite i isecite na tanke kriške. Ređajte ih na dno tepsije tako da bude ravnomeran sloj od krušaka. U veću posudu sipajte brašno, a zatim dodajte prašak za pecivo, mlevene bademe, šećer, cimet i kardamon. Pomešajte kašikom. Zatim dodajte bademovo mleko, ulje od repice i đumbir. Mešajte dok se ne sjedini, ali nemojte previše da mešate. Sipajte dobijenu smesu preko krušaka u kalup za torte. Stavite u rernu da se zapeče oko 35 minuta. Dok se kolač peče, isecite bademe u listićima u suvom tiganju na srednje jakoj vatri dok ne porumene. Nakon 35 minuta, proverite tortu. Ubodite je čačkalicom i proverite da li je dovoljno pečena (potrebno je da čačkalica bude čista kada je izvadite iz kolača, to je znak da je kolač spreman). Ako nije, ostavite ga još nekoliko minuta. Kolač pažljivo okrenite naopako i stavite ga na rešetku za hlađenje, tako da gore budu kruške, a dole testo. Uklonite kalup, a zatim preko krušaka pospite pečene bademe.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)