OČARAVAJUĆA LENJA PITA POSNA NA VODI Okrepiće vam ceo organizam, neće vam biti dovoljno jedno parče

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Jeftina pita skupog ukusa, idealna za dane strogog posta. Zasladite se kada vam dođu gosti ili je poslužite za slavsku trpezu. Probajte i uverite se.

posna lenja pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje griza
  • 1 šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • šećer u prahu (za posipanje)
  •  

    Potrebno za fil

     

    • 1,5 kg rendanih jabuka
    • 1 šolja šećera
    • 1 kašičica cimeta
    • rendana kora 1 limuna
    • 1 vanilin šećer

    Priprema: 

    Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda izrendajte jabuke, pa im dodajte šećere, cimet i limunovu koru. Sve dobro promešajte pa smesu stavite sa strane. U drugoj činiji pomešajte griz, šećer, brašno i prašak za pecivo pa varjačom sjedinite. Odvoijte iz te smese jednu šolju. Dodajte suvoj posudi polovinu smese druge posude, pa izjednačite rukom tapkajući. Sipajte polovinu pripremljenog fila preko toga, potom preručite preostalu smesu i sve izravnajte. Zatim dodajte preko toga preostalu polovinu fila. Pospite sve smesom iz šolje koju ste odvojili i ostavite 10 minuta. Pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na kraju, pospite šećerom u prahu, pokrijte i ostavite pitu do sutra. Sutradan secite i služite. Prijatno!

    Komentari (0)

    Loading