OČARAVAJUĆA LENJA PITA POSNA NA VODI Okrepiće vam ceo organizam, neće vam biti dovoljno jedno parče
Jeftina pita skupog ukusa, idealna za dane strogog posta. Zasladite se kada vam dođu gosti ili je poslužite za slavsku trpezu. Probajte i uverite se.
Potrebno je
Potrebno za fil
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- rendana kora 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda izrendajte jabuke, pa im dodajte šećere, cimet i limunovu koru. Sve dobro promešajte pa smesu stavite sa strane. U drugoj činiji pomešajte griz, šećer, brašno i prašak za pecivo pa varjačom sjedinite. Odvoijte iz te smese jednu šolju. Dodajte suvoj posudi polovinu smese druge posude, pa izjednačite rukom tapkajući. Sipajte polovinu pripremljenog fila preko toga, potom preručite preostalu smesu i sve izravnajte. Zatim dodajte preko toga preostalu polovinu fila. Pospite sve smesom iz šolje koju ste odvojili i ostavite 10 minuta. Pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na kraju, pospite šećerom u prahu, pokrijte i ostavite pitu do sutra. Sutradan secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
LENJA PITA POSNA NA VODI SA MERAMA "NA ŠOLJE" Starinski kolač po bakinom receptu, zamirisaće cela kuća
Sočna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)