MUSAKA NA DRUGAČIJI NAČIN Neodoljivo ukusna, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Napravite musaku na drugačiji način. Dodajte joj kiseli kupus, slaninu i dobićete potpuno novo jelo. Slasna i aromatična, pravićete je stalno.

musaka
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 kocke za supu
  • 100 g suve slanine
  • kašika prezli
  • 2 jajeta
  • 30 g maslaca
  • pola šoljice paradajz pirea
  • ulje, so, biber, suvi biljni začin

Priprema

Kupus isecite na krupne komade i skuvajte u vodi sa kockom za supu. Na zagrejanom ulju propržite meso, dodajte seckanu slaninu, so i biber, pa promešajte i skinite s vatre. Zatim meso sastavite s umućenim jajima i promešajte. U podmazan sud ređajte red kupusa, red mesa i tako dok ne utrošite materijal. Paradajz pire razredite sa malo vode u kojoj se kuvao kupus i prelijte preko musake. Pospite prezlama i komadićima maslaca. Pecite je oko 45 minuta na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading