POSNI PUDING SA BUNDEVOM I ČOKOLADOM Ovakav do sada niste probali, osvežavajuć i lagan
Napravite puding sa drugačijim sastojcima. Bundeva će dati na aromi, a dobićete potpuno novi slatkiš. Idealan za hladne zimske dane.
Potrebno je
- 400 g bundeve
- 100 g šećera
- 2 kašike ulja
- 1 kesica želatina
- 1/2 soka od pomorandže
- 1/2 štangle čokolade za kuvanje
Priprema
U šerpu stavite izrendanu bundevu, ulje i malo vode, pa dinstajte na umerenoj temperaturi. Pošećerite i kad bundeva omekša, sipajte malo vode u kojoj je već rastvoren želatin. Dobro sjedinite, a onda smesu podelite na dva jednaka dela. Jedan deo ubacite u blender i dodajte sok od pomorandže i malo rendane kore pomorandže. Blendajte dok ne dobijete lep krem, pa ga izlijte u silikonske kalupe do polovine. Ostatak smese od bundeve blendajte sa rendanom čokoladom, te sipajte preko prve smese. Ostavite u frižideru da se stegne i poslužite.
Možda vas zanima:
PUDING NA DRUGAČIJI NAČIN Glavna mu je ova sezonska namirnica, topi se u ustima
Sladak, kremast i mekan. Tako bi se mogao opisati ovaj naš puding. Dodajte mu bundevu, pomorandžu i čokoladu. Miris će vam ulepšati ceo dan.
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
Komentari (0)