POSNI PUDING SA BUNDEVOM I ČOKOLADOM Ovakav do sada niste probali, osvežavajuć i lagan

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Napravite puding sa drugačijim sastojcima. Bundeva će dati na aromi, a dobićete potpuno novi slatkiš. Idealan za hladne zimske dane.

puding
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g bundeve
  • 100 g šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica želatina
  • 1/2 soka od pomorandže
  • 1/2 štangle čokolade za kuvanje

Priprema

U šerpu stavite izrendanu bundevu, ulje i malo vode, pa dinstajte na umerenoj temperaturi. Pošećerite i kad bundeva omekša, sipajte malo vode u kojoj je već rastvoren želatin. Dobro sjedinite, a onda smesu podelite na dva jednaka dela. Jedan deo ubacite u blender i dodajte sok od pomorandže i malo rendane kore pomorandže. Blendajte dok ne dobijete lep krem, pa ga izlijte u silikonske kalupe do polovine. Ostatak smese od bundeve blendajte sa rendanom čokoladom, te sipajte preko prve smese. Ostavite u frižideru da se stegne i poslužite.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading