POSNA ŠVARCVALD TORTA Idealna za prazničnu trpezu

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Podjednako ukusna kao i njena mrsna verzija.

posna švarcvald torta
Shutterstock

Potrebno je

Za kore

  • 300 g šećera
  • 4 dl vode
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike džema
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za fil

  • 600 g višanja
  • 300 g šećera
  • 1 dl vode
  • 300 g posnog šlaga
  • 100 g bele posne čokolade

Priprema kora

Otopite šećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Onda sve sjedinite i podelite testo na tri dela. Pecite kore, po 20 minuta svaku, na 180 stepeni. 

Priprema fila

Skuvajte višnje sa šećerom i vodom. Zatim poređajte na prvu koru, skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Posni šlag umutite s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Njime premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite šlag na koru, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, premažite celu tortu ostatkom šlaga. Po želji, dekorišite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading