POSNA ŠVARCVALD TORTA Idealna za prazničnu trpezu
Podjednako ukusna kao i njena mrsna verzija.
Potrebno je
Za kore
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g posnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema kora
Otopite šećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Onda sve sjedinite i podelite testo na tri dela. Pecite kore, po 20 minuta svaku, na 180 stepeni.
Priprema fila
Skuvajte višnje sa šećerom i vodom. Zatim poređajte na prvu koru, skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Posni šlag umutite s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Njime premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite šlag na koru, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, premažite celu tortu ostatkom šlaga. Po želji, dekorišite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.
Možda vas zanima:
LAŽNA ŠVARCVALD TORTA MILUJE NEPCA A gotova dok pristavite kafu i preukusna
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
ŠVARCVALD TORTA Čokoladna čarolija koja svaki trenutak pretvara u užitak
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ŠVARCVALD TORTA Savršenstvo sa višnjama koje će dominirati na svakoj svečanoj trpezi
Sočna i slatka, za prave sladokusce.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka torta nazvana po višnjevači 1927 godine
Ako volite torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)