POSNA ŠVARCVALD TORTA Idealna za prazničnu trpezu
Podjednako ukusna kao i njena mrsna verzija.
Potrebno je
Za kore
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g posnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema kora
Otopite šećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Onda sve sjedinite i podelite testo na tri dela. Pecite kore, po 20 minuta svaku, na 180 stepeni.
Priprema fila
Skuvajte višnje sa šećerom i vodom. Zatim poređajte na prvu koru, skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Posni šlag umutite s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Njime premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite šlag na koru, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, premažite celu tortu ostatkom šlaga. Po želji, dekorišite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.
Možda vas zanima:
POSNA ŠVARCVALD TORTA BOLJA OD MRSNE Očaravajuća poslastica sa višnjama i čokoladom, po receptu bez mane
Ako volite višnje i čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ŠVARCVALD TORTA Ko je jednom proba uvek joj se vraća, nestaće sa stola odmah
Fenomenalna poslastica pravi je raj za nepca.
ŠVARCVALD TORTA Ime je dobila po višnjevači, a popularnost joj s godinama samo raste
Čuvena nemačka poslastica ime nije dobila po poznatim Švarcvald planinama, nego višnjevači. Postoji više recepata za ovu preukusnu tortu, a možete da je napravite i kao posnu. U svakoj verziji osvaja ukusom i izgledom, i pravi je ukras svečane trpeze.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM Za savršeno popodne, a miriše na ljubav
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS PUDING KREMASTIJI OD ONOG KLASIČNOG Topi se u ustima, a vraća u dane letovanja
Fenomenalan desert pravi se lako, a otopićete se od miline.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
KOLAČIĆI SA BUNDEVOM Aromatični i brzi, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Odlično idu uz čaj ili kafu, a uspeće apsolutno svima.
Komentari (0)