BAKLAVA ROLNICE SA ORASIMA Osvajaju na prvi zalogaj, posne i slasne

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Ove preukusne rolnice prave se od gotovih kora za baklavu. Nestaće sa stola čim ih stavite, a idealne su za posnu slavsku trpezu.

posna baklava sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za baklavu
  • 150 g šećera
  • 500 g mlevenih oraha
  • 250 g griza
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica soka od limuna

Priprema

Za fil izmešajte šećer, griz i prašak za pecivo, pa dodajte 50 ml vode da dobijete ujednačenu smesu i podelite na 10 delova. Odvojite 20 kora. Raširite jednu koru, poprskajte uljem, stavite preko drugu koru, poprskajte uljem. Na jedan kraj kore stavite deo fila i čvrsto urolajte. Uradite isto sa ostalim korama i filom da dobijete 10 rolnica. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite uljem i isecite na komade dužine 5 cm. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata ili dok ne dobiju smeđu boju. Za preliv, stavite oba šećera i vodu da provre, pa kuvajte još 5 minuta i dodajte limun. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.

Komentari (0)

Loading