BAKLAVA ROLNICE SA ORASIMA Osvajaju na prvi zalogaj, posne i slasne
Ove preukusne rolnice prave se od gotovih kora za baklavu. Nestaće sa stola čim ih stavite, a idealne su za posnu slavsku trpezu.
Potrebno je
- 500 g kora za baklavu
- 150 g šećera
- 500 g mlevenih oraha
- 250 g griza
- 1 prašak za pecivo
Za preliv
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica soka od limuna
Priprema
Za fil izmešajte šećer, griz i prašak za pecivo, pa dodajte 50 ml vode da dobijete ujednačenu smesu i podelite na 10 delova. Odvojite 20 kora. Raširite jednu koru, poprskajte uljem, stavite preko drugu koru, poprskajte uljem. Na jedan kraj kore stavite deo fila i čvrsto urolajte. Uradite isto sa ostalim korama i filom da dobijete 10 rolnica. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite uljem i isecite na komade dužine 5 cm. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata ili dok ne dobiju smeđu boju. Za preliv, stavite oba šećera i vodu da provre, pa kuvajte još 5 minuta i dodajte limun. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)