POSNI SUTLIJAŠ SA KOKOSOM Brzo se sprema a nestane sa stola odmah
Napravićete ga brzo i lako, zbog kokosa ćete dobiti potpuno drugačiji slatkiš, a posan je.
Sastojci:
- 250 g pirinča
- 500 ml vode
- 600 ml biljnog mleka
- 50 g kokosovog brašna
- 1,5 šolja šećera
- cimet
Priprema
Pirinač sipajte u šerpu pa prelijte vodom. Kuvajte na srednjoj vatri, kad provri, smanjite temperaturu. Onda dodajte biljno mleko i lagano mešajte. Dodajte kokos u šerpu, pa dobro promešajte. Otopite šećer u tiganju, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte sutlijašu karmelizovan šećer i mešajte još 5 minuta, dok se ne skuva. Servirajte, pospite cimetom ili začinom po želji i služite. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)