NEODOLJIVE TULUMBE Slatke i sočne, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert pogodan za svečanu ili slavsku trpezu. Donosimo vam stari, tradicionalni recept za tulumbe.

tulumbe
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 ml vode
  • 500 g oštrog brašna
  • 100 ml ulja
  • 6 jaja

Za sirup:

  • 1 kg šećera
  • 800 ml vode
  • 1 limun

Za prženje:

  • 1 l ulja

Priprema

Sirup: U posudu stavite šećer i vodu, kuvajte da proključa, a zatim još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. U hladan sirup dodajte sok od pola limuna, a ostatak isecite na kolutove.
Testo: Stavite vodu i ulje da provri. Tada dodajte brašno, mešajte da se sjedini u kompaktnu gustu smesu. Ostaviti da se testo ohladi, pa ga rukama premesite i dodajte jedno po jedno jaje mikserom neprekidno muteći. U veću šerpu zagrejte 1 litar ulja. Špricem istiskajte tulumbe veličine po želji. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Gotove odmah stavljajte u hladan sirup. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading