FENOMENALNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Od domačih kora i sočnog fila, uzećete parče više
Preukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za testo:
- 400 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 100 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 4 kašike kiselog mleka
- 3 žumanceta
- 1 prstohvat soli
- rendana kora 1 limuna
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 50 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Fil: Pomešajte mlevene orahe, šećer i vanilin šećer, pa prelijte vrelim mlekom. Testo: U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte kašičicu šećera. Ostavite da nadođe. Pomešajte brašno sa ostalim sastojcima, dodajte kvasac i zamesite testo. Ostavite da stoji pola sata. Zatim testo rastanjite oklagijom na oko 5 mm debljine i premažite filom. Urolajte i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite štrudlu da raste dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni. Pecite oko 50 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu kada se ohladi.
Možda vas zanima:
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Zbog nje komšije same dolaze
Mekana i sočna, prste da poližete.
ŠTRUDLA SA ORASIMA MIRIŠE NA LJUBAV Mekana kao duša i sočna, nema joj ravne
Super ide uz čaj ili kafu.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete!
Nema ko vam neće tražiti recept.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)