FENOMENALNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Od domačih kora i sočnog fila, uzećete parče više

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Preukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 100 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike kiselog mleka
  • 3 žumanceta
  • 1 prstohvat soli
  • rendana kora 1 limuna

Za fil:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 50 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:
Fil: Pomešajte mlevene orahe, šećer i vanilin šećer, pa prelijte vrelim mlekom. Testo: U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte kašičicu šećera. Ostavite da nadođe. Pomešajte brašno sa ostalim sastojcima, dodajte kvasac i zamesite testo. Ostavite da stoji pola sata. Zatim testo rastanjite oklagijom na oko 5 mm debljine i premažite filom. Urolajte i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite štrudlu da raste dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni. Pecite oko 50 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu kada se ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading