PITA SA ORASIMA Hrskavih kora i sočnog fila, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu sve koji je budu probali, zato najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za pitu
Za fil:
- 4 jaja
- 400 ml jogurta
- 350 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 500 ml vode
- 300 g šećera
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte ulje, jogurt, prašak za pecivo i orahe. Izmešajte, dodajte umućena belanca i varjačom izmešajte. U podmazan pleh stavite tri kore, poslednju nafilujte sa dve kutlače fila, stavite dve kore, pa fil i tako redom dok ne potrošite sve kore i fil. Odozgo stavite tri kore. Isecite pitu na kocke i pecite 200 stepeni dok ne porumeni. Preliv: Vodu i šećer stavite da provre, pa kuvajte još pet minuta. Vrelu pitu prelijte hladnim prelivom.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)