PITA SA ORASIMA Hrskavih kora i sočnog fila, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu sve koji je budu probali, zato najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za pitu
Za fil:
- 4 jaja
- 400 ml jogurta
- 350 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 500 ml vode
- 300 g šećera
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte ulje, jogurt, prašak za pecivo i orahe. Izmešajte, dodajte umućena belanca i varjačom izmešajte. U podmazan pleh stavite tri kore, poslednju nafilujte sa dve kutlače fila, stavite dve kore, pa fil i tako redom dok ne potrošite sve kore i fil. Odozgo stavite tri kore. Isecite pitu na kocke i pecite 200 stepeni dok ne porumeni. Preliv: Vodu i šećer stavite da provre, pa kuvajte još pet minuta. Vrelu pitu prelijte hladnim prelivom.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)