OBLANDE Po starom receptu iz bakine kuhinje, nestaće sa stola odmah
Slavska trpeza ne može da prođe bez njih, a postoje brojni načini pripreme, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo tradicionalni recept, za ovaj neodoljivi slatkiš.
Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g margarina
- 100 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema
Stavite mleko na vatru da se kuva pa dodajte šećer, margarin i vanilin šećer. Onda dodajte orahe i kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri, dok ne dobijete gusti karamel. Filujte listove oblande sem zadnjeg, sve dok ne utrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim da se listovi spoje. Ohlađene oblande secite i služite.
Možda vas zanima:
MEDENE OBLANDE BUDE USPOMENU NA DETINJSTVO Hrskave i pune bogatog, kremastog fila
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZINSKE OBLANDE PREPUNE KEKSA Slatkiš bez mane za najveće sladokusce
Priprema je nikad brža, a ukus fantastičan.
OBLANDE SA KARAMEL FILOM Nekada su sve domaćice pravile ovaj slatkiš, budi nostalgiju od prvog zalogaja
Mekane i slatke, prste da poližete.
OBLANDE Kolač na kome su odrasle generacije, po receptu koji bi valjalo da zapišete
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)