OBLANDE Po starom receptu iz bakine kuhinje, nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Slavska trpeza ne može da prođe bez njih, a postoje brojni načini pripreme, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo tradicionalni recept, za ovaj neodoljivi slatkiš.

oblande
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
  • 500 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g margarina
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 l mleka

Priprema

Stavite mleko na vatru da se kuva pa dodajte šećer, margarin i vanilin šećer. Onda dodajte orahe i kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri, dok ne dobijete gusti karamel. Filujte listove oblande sem zadnjeg, sve dok ne utrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim da se listovi spoje. Ohlađene oblande secite i služite.

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading