OBLANDE Po starom receptu iz bakine kuhinje, nestaće sa stola odmah
Slavska trpeza ne može da prođe bez njih, a postoje brojni načini pripreme, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo tradicionalni recept, za ovaj neodoljivi slatkiš.
Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g margarina
- 100 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema
Stavite mleko na vatru da se kuva pa dodajte šećer, margarin i vanilin šećer. Onda dodajte orahe i kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri, dok ne dobijete gusti karamel. Filujte listove oblande sem zadnjeg, sve dok ne utrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim da se listovi spoje. Ohlađene oblande secite i služite.
Možda vas zanima:
MEDENE OBLANDE BUDE USPOMENU NA DETINJSTVO Hrskave i pune bogatog, kremastog fila
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZINSKE OBLANDE PREPUNE KEKSA Slatkiš bez mane za najveće sladokusce
Priprema je nikad brža, a ukus fantastičan.
OBLANDE SA KARAMEL FILOM Nekada su sve domaćice pravile ovaj slatkiš, budi nostalgiju od prvog zalogaja
Mekane i slatke, prste da poližete.
OBLANDE Kolač na kome su odrasle generacije, po receptu koji bi valjalo da zapišete
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)