POSNA PITA SA JABUKAMA OD GOTOBIH KORA Idealna za početnike, a svi će vam tražiti recept
Ukusna i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 4-5 jabuka
- šećer po potrebi
- cimet
- 100 g suvog grožđa
- ulje
- vanilin šećer
- prah šećer
Priprema
Operite, oljuštite i izrendajte jabuke pa dodajte šećer, cimet i suvo grožđe. Sjedinite dobro smesu. Prvu koru raširite pa je premažite uljem. Preko prve stavite drugu koru pa na nju rasporedite jabuke. Krajeve kora savijte, pa urolajte u rolat. U pleh obložen papirom za pečenje, ređajte rolate. Premažite ih uljem i pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite vanilinim šećerom i prah šećerom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)