DRUGAČIJA BAJADERA Sa kafom, bademom i orasima, fantazija slatkih ukusa
Sirova bajadera osvojiće vas na prvi zalogaj, kremasta je i posebna.
Potrebno je
- 130 g oraha
- 250 g urmi bez koštica
- 500 g badema
- 250 g indijskog oraha
- 250 ml espreso jake kafe
- 160 g javorovog sirupa
- 120 g otopljenog kokosovog ulja
- 1 kašika kakao praha za posipanje
- 1 prstohvat soli
za dekoraciju
- orasi
Priprema
Pleh obložite papirom za pečenje. Dve šolje indijskih oraha sipajte u posudu pa natopite u vodi. Onda izblendajte orahe, urme, bademe i so. Smesi dodajte malo espreso kafe pa promešajte. Rasporedite pripremljenu smesu po tepsiji. Ocedite namočene orahe pa ih izblendajte sa trećinom šoljice espeso kafe, pola šoljice kokosovog ulja i dve trećine šolje javorovog sirupa. Kremastu smesu prelijte preko baze kolača pa poravnajte. Stavite u zamrzivač dva sata. Prebacite kolač na posudu za serviranje pa ga pospite kakao prahom. Na kraju, isecite bajaderu na kocke pa je dekorišite komadićima oraha.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BAJADERA SE SMAŽE U TRENU Gotova očas posla, a i dupla mera je malo
Savršena za sve svečane prilike.
BAJADERA TORTA BEZ PEČENJA Polovina nestane dok pristavite kafu, a topi se u ustima
Savršena za sve svečane prilike.
KIKIRIKI BAJADERA ZA PRAVE SLADOKUSCE Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Kad je jednom probate zaboravićete na klasičnu.
BAJADERA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Savršena za početnike, a bolju sigurno niste jeli
Savršena za sve svečene prilike.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)