DRUGAČIJA BAJADERA Sa kafom, bademom i orasima, fantazija slatkih ukusa
Sirova bajadera osvojiće vas na prvi zalogaj, kremasta je i posebna.
Potrebno je
- 130 g oraha
- 250 g urmi bez koštica
- 500 g badema
- 250 g indijskog oraha
- 250 ml espreso jake kafe
- 160 g javorovog sirupa
- 120 g otopljenog kokosovog ulja
- 1 kašika kakao praha za posipanje
- 1 prstohvat soli
za dekoraciju
- orasi
Priprema
Pleh obložite papirom za pečenje. Dve šolje indijskih oraha sipajte u posudu pa natopite u vodi. Onda izblendajte orahe, urme, bademe i so. Smesi dodajte malo espreso kafe pa promešajte. Rasporedite pripremljenu smesu po tepsiji. Ocedite namočene orahe pa ih izblendajte sa trećinom šoljice espeso kafe, pola šoljice kokosovog ulja i dve trećine šolje javorovog sirupa. Kremastu smesu prelijte preko baze kolača pa poravnajte. Stavite u zamrzivač dva sata. Prebacite kolač na posudu za serviranje pa ga pospite kakao prahom. Na kraju, isecite bajaderu na kocke pa je dekorišite komadićima oraha.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BAJADERA SE SMAŽE U TRENU Gotova očas posla, a i dupla mera je malo
Savršena za sve svečane prilike.
BAJADERA TORTA BEZ PEČENJA Polovina nestane dok pristavite kafu, a topi se u ustima
Savršena za sve svečane prilike.
KIKIRIKI BAJADERA ZA PRAVE SLADOKUSCE Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Kad je jednom probate zaboravićete na klasičnu.
BAJADERA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Savršena za početnike, a bolju sigurno niste jeli
Savršena za sve svečene prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)