VANILICE U OBLIKU SRCA Iznenadite vašu voljenu osobu ovim medenim kolačićima za Dan Zaljubljenih
Preukusni i dekorativno interesantni, a nije vam potrebno vreme ni veština, uspeće i početnicima.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 g masti
- 6 kašika šećera
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- sok i korica od jednog limuna
- džem po izboru
- šećer u prahu
Priprema
Umutite viljuškom mast, žumanca, šećer, jaje, sok i koru od limuna. Smesi postepeno dodajte brašno pa zamesite testo. Oklagijom testo razvucite pa vadite srca uz pomoć kalupa. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se delovi vanilice (srca) ohlade, spajajte ih džemom, po dva, pa valjajte u prah šećer. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)