VANILICE U OBLIKU SRCA Iznenadite vašu voljenu osobu ovim medenim kolačićima za Dan Zaljubljenih
Preukusni i dekorativno interesantni, a nije vam potrebno vreme ni veština, uspeće i početnicima.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 g masti
- 6 kašika šećera
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- sok i korica od jednog limuna
- džem po izboru
- šećer u prahu
Priprema
Umutite viljuškom mast, žumanca, šećer, jaje, sok i koru od limuna. Smesi postepeno dodajte brašno pa zamesite testo. Oklagijom testo razvucite pa vadite srca uz pomoć kalupa. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se delovi vanilice (srca) ohlade, spajajte ih džemom, po dva, pa valjajte u prah šećer. Bon appetit!
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)