POSNA ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica koja odmah nestaje sa stola, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Slatka i neodoljiva, za dane kada vam se jede nešto slatko ali i svečanu trpezu.

posna rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu

Za fil:

  • 300 g šećera
  • 150 ml vode
  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g margarina
  • 2 vanil šećera
  • 50 g posne čokolade
  • 2 kašike ruma

Za fondan:

  • 2 kašike ulja
  • 300 g prah šećera
  • 5 kašika ključale vode
  • 15 kapi arome maline

Priprema

Kuvajte šećer sa vodom pa kad proključa, kuvajte još 5 minuta. Skinite sa ringle pa dodajte orahe i vanilin šećer, margarin i čokoladu i mešajte. Sjedinite dobro pa sipajte rum. Sve kore osim poslednje filujte vrućim filom. Zatim stavite u frižider da se dobro prohladi. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa uljem i vodom. Dodajte aromu maline u smesu šećera i vode. Rozen tortu isecite na komade pa prelijte pripremljenim fondanom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading