POSNI LEŠNIK ŠNITE Fenomenalna kremasta poslastica, oduševiće i one izbirljive
Pravi se brzo i lako a topi se u ustima.
Podloga
- 300 grama posnog mlevenog keksa
- 70 grama margarina
- 30 grama posne čokolade u prahu
- 100 ml biljnog mleka.
Fil
- 400 grama posnog kremastog sira
- 50 grama šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 200 grama posnog lešnik krema
Glazura
- 100 grama posne čokolade
- 50 grama čokolade za kuvanje
- 150 ml biljne slatke pavlake
Priprema
Posni mleveni keks pomešajte sa čokoladom u prahu. Otopljeni margarin nalijte na keks pa dodajte biljno mleko i dobro promešajte, da se sastojci sjedine. Smesu utisnite u kalup i ravnomerno rasporedite pa stavite u frižider. Zasebno posni kremasti sir pomešajte sa šećerom u prahu pa umutite. U drugoj posudi umutite buljnu slatku pavlaku pa oba krema sjedinite mikserom na najmanjoj brzini. Preko podloge ravnomerno nanesite polovinu pripremljenog fila pa vratite u frižider. Krem od lešnika dodajte drugoj polovini fila pa dobro sjedinite. Preko belog fila nanesite fil sa lešnik kremom pa poravnajte. U zagrejanu slatku pavlaku ubacite obe vrste izlomljene čokolade. Žicom dobro promešajte da se čokolada skroz optopi. Čokoladnu glazuru sipajte preko fila pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)