POSNI LEŠNIK ŠNITE Fenomenalna kremasta poslastica, oduševiće i one izbirljive

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Pravi se brzo i lako a topi se u ustima.

posne nutela šnite
Shutterstock

Podloga

  • 300 grama posnog mlevenog keksa
  • 70 grama margarina
  • 30 grama posne čokolade u prahu
  • 100 ml biljnog mleka.

Fil

  • 400 grama posnog kremastog sira
  • 50 grama šećera u prahu
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 grama posnog lešnik krema

Glazura

  • 100 grama posne čokolade
  • 50 grama čokolade za kuvanje
  • 150 ml biljne slatke pavlake

Priprema

Posni mleveni keks pomešajte sa čokoladom u prahu. Otopljeni margarin nalijte na keks pa dodajte biljno mleko i dobro promešajte, da se sastojci sjedine. Smesu utisnite u kalup i ravnomerno rasporedite pa stavite u frižider. Zasebno posni kremasti sir pomešajte sa šećerom u prahu pa umutite. U drugoj posudi umutite buljnu slatku pavlaku pa oba krema sjedinite mikserom na najmanjoj brzini. Preko podloge ravnomerno nanesite polovinu pripremljenog fila pa vratite u frižider. Krem od lešnika dodajte drugoj polovini fila pa dobro sjedinite. Preko belog fila nanesite fil sa lešnik kremom pa poravnajte. U zagrejanu slatku pavlaku ubacite obe vrste izlomljene čokolade. Žicom dobro promešajte da se čokolada skroz optopi. Čokoladnu glazuru sipajte preko fila pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading