SOČNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Poslastica koja budi sva čula i popravlja dan u trenu!

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Slasna i neodoljiva, nestaće za stola istog momenta.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 60 g putera
  • 1 jaje i 2 žumanca
  • 60 g šećera
  • 1 kašika meda
  • oko 200 ml mleka
  • narendana limunova korica
  • so

Za fi

  • 500 g oraha
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g grožđa
  • 1 kašičica cimeta 
  • 150 ml vrućeg mleka
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa malo mlake vode i kašičicom šećera. Pustite da se kvasac aktivira.  U jednu posudu stavite brašno pa dodajte žumanca i jaje razmućeno sa mlekom, otopljeni puter, šećer, med, rendanu limunovu koricu, i nadošli kvasac. Od smese zamesite glatko testo koje se neće lepiti. Prekrijte ga plastičnom folijom i ostavite da udvostruči zapreminu. Sameljite orahe pa ih prelijte sa vrućim mlekom, dodajte šečer, grožđe i cimet i dobro izmešajte. Nadošlo testo podelite na dva dela pa ih razvaljajte u pravougaonik. Namažite fil pa urolajte u oblik štrudle. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite. Premažite otopljenim puterom. Pecite štrudle sa orasima 40 do 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene štrudle pospite šećerom u prahu. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading