SOČNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Poslastica koja budi sva čula i popravlja dan u trenu!
Slasna i neodoljiva, nestaće za stola istog momenta.
Potrebno je
Za testo
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 60 g putera
- 1 jaje i 2 žumanca
- 60 g šećera
- 1 kašika meda
- oko 200 ml mleka
- narendana limunova korica
- so
Za fi
- 500 g oraha
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g grožđa
- 1 kašičica cimeta
- 150 ml vrućeg mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa malo mlake vode i kašičicom šećera. Pustite da se kvasac aktivira. U jednu posudu stavite brašno pa dodajte žumanca i jaje razmućeno sa mlekom, otopljeni puter, šećer, med, rendanu limunovu koricu, i nadošli kvasac. Od smese zamesite glatko testo koje se neće lepiti. Prekrijte ga plastičnom folijom i ostavite da udvostruči zapreminu. Sameljite orahe pa ih prelijte sa vrućim mlekom, dodajte šečer, grožđe i cimet i dobro izmešajte. Nadošlo testo podelite na dva dela pa ih razvaljajte u pravougaonik. Namažite fil pa urolajte u oblik štrudle. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite. Premažite otopljenim puterom. Pecite štrudle sa orasima 40 do 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene štrudle pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
FENOMENALNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Od domačih kora i sočnog fila, uzećete parče više
Preukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.
SLASNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Neodoljivo slatka, otopićete se od miline
Poslužite je za užinu ili desert, bićete oduševljeni.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Bogatog nadeva, sočna, pravićete je stalno
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa orasima. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
FENOMENENALNA ŠTRUDLA SA ORASIMA KOJU ĆETE VOLETI Osvaja na prvi zalogaj, napravite odmah duplu meru
Jednostavno se pravi. Ukusna, mekana i posle nekoliko dana.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)