POSNA ŠEHEREZADA TORTA Neodoljiva rapsodija slatkih ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalna poslastica može se napraviti i u posnoj verziji. Ni najmanje ne zaostaje za originalom.
Potrebno je
- 1 l sojinog ili drugog biljnog mleka
- 5 kašika šećera
- 120 g pudinga od karamele
- 200 g biljne slatke pavlake
- 250 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 200-300 g posne čokolade
- 400 g posnog keksa
- 5 kašika ulja
Priprema
Sipajte 800 ml sojinog mleka u šerpu. Zatim zagrejanom mleku dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Odvojeno u posudi umutite margarin pa ga dodajte ohlađenom pudingu i sjedinite mikserom. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete ređu smesu, a onda umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Posni keks poređajte u tepsiju, pa preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider 10 minuta da se stegne. Izvadite iz frižidera i premažite karamel fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Ponavljajte ceo postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj je umućena slatka pavlaka. Ostavite u frižideru da se stegne preko noći. Ukrasite tortu po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Svakim zalogajem ćete osetiiti bajku iz 1001 noći, raskošna i čarobna
Ni najmanje ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom. Voleće je i oni koji ne vole slatko.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Probajte i osetite čaroliju bajke iz 1001 noći
Popularna Šeherezada torta može da se napravi i u posnoj verziji. Podjednako je fenomenalnog ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)