POSNA ŠEHEREZADA TORTA Neodoljiva rapsodija slatkih ukusa, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

09:08

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica može se napraviti i u posnoj verziji. Ni najmanje ne zaostaje za originalom.

posna šeherezada
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l sojinog ili drugog biljnog mleka 
  • 5 kašika šećera 
  • 120 g pudinga od karamele
  • 200 g biljne slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200-300 g posne čokolade
  • 400 g posnog keksa
  • 5 kašika ulja

Priprema

Sipajte 800 ml sojinog mleka u šerpu. Zatim zagrejanom mleku dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Odvojeno u posudi umutite margarin pa ga dodajte ohlađenom pudingu i sjedinite mikserom. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete ređu smesu, a onda umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Posni keks poređajte u tepsiju, pa preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider 10 minuta da se stegne. Izvadite iz frižidera i premažite karamel fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Ponavljajte ceo postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj je umućena slatka pavlaka. Ostavite u frižideru da se stegne preko noći. Ukrasite tortu po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading