MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljiva poslastica koja mami osmeh na lice, obožavaće je veliki i mali
Bilo da je pravite za svećanu trpezu, ili običnim danima kada vam se jede nešto slatko, nećete pogrešiti. Eksplozija slatkih ukusa u jednom zalogaju.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g margarina ili maslaca
- 1 jaje
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 800 g milerama
Ostalo:
- 500 g šumskog voća
- 1 preliv za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom
Priprema:
U činiji izmešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, omekšalim margarinom i jajetom. Nije neophodno staviti u frižider. Razvaljajte testo na masnom papiru. U kalup stavite testo. Odrežite višak koji viri iznad obruča. Skuvajte puding i dodajte maslac. Odmah sipajte u pripremljen kalup sa testom. Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 70 minuta.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, i prelijte sa prelivom za tote i stavite u frižider. Sutradan nožem polako odvojte stranice prstena. Prebacite tortu u pleh većom lopaticom ili nečim drugim što prekriva što je moguće više dna torte.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
Komentari (0)