MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljiva poslastica koja mami osmeh na lice, obožavaće je veliki i mali

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Bilo da je pravite za svećanu trpezu, ili običnim danima kada vam se jede nešto slatko, nećete pogrešiti. Eksplozija slatkih ukusa u jednom zalogaju.

mileram torta sa šumskim voćem
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g margarina ili maslaca
  • 1 jaje

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

Ostalo:

  • 500 g šumskog voća
  • 1 preliv za tortu
  • malo šlaga za dekoraciju
  • po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom

Priprema:
U činiji izmešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, omekšalim margarinom i jajetom. Nije neophodno staviti u frižider. Razvaljajte testo na masnom papiru. U kalup stavite testo. Odrežite višak koji viri iznad obruča. Skuvajte puding i dodajte maslac. Odmah sipajte u pripremljen kalup sa testom. Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 70 minuta.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, i prelijte sa prelivom za tote i stavite u frižider. Sutradan nožem polako odvojte stranice prstena. Prebacite tortu u pleh većom lopaticom ili nečim drugim što prekriva što je moguće više dna torte. 

 

Komentari (0)

Loading