MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljiva poslastica koja mami osmeh na lice, obožavaće je veliki i mali
Bilo da je pravite za svećanu trpezu, ili običnim danima kada vam se jede nešto slatko, nećete pogrešiti. Eksplozija slatkih ukusa u jednom zalogaju.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g margarina ili maslaca
- 1 jaje
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 800 g milerama
Ostalo:
- 500 g šumskog voća
- 1 preliv za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom
Priprema:
U činiji izmešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, omekšalim margarinom i jajetom. Nije neophodno staviti u frižider. Razvaljajte testo na masnom papiru. U kalup stavite testo. Odrežite višak koji viri iznad obruča. Skuvajte puding i dodajte maslac. Odmah sipajte u pripremljen kalup sa testom. Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 70 minuta.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, i prelijte sa prelivom za tote i stavite u frižider. Sutradan nožem polako odvojte stranice prstena. Prebacite tortu u pleh većom lopaticom ili nečim drugim što prekriva što je moguće više dna torte.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)