DOBOŠ TORTA Raskošna poslastica koja nikada ne izlazi iz mode, klasik za sva vremena
Napravite za svečanu trpezu i oduševite goste.

Potrebno je:
Za kore:
Možda vas zanima:

POSNA DOBOŠ TORTA Očaravajuća poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom
Čuvena mađarska poslastica oduševiće i one koji ne vole slatko.

DOBOŠ TORTA Složena poslastica bogatog ukusa ukrasiće svaku trpezu i oduševiće goste
Očaravajuća poslastica za sve svečane prilike.

POSNA DOBOŠ TORTA Najpoznatija mađarska poslastica ukrasiće svaku svečanost, a nema razlike u ukusu
Najpoznatiju mađarsku tortu napravio je 1885.godine poslastičar Jozef Doboš.

POSNA DOBOŠ TORTA Čarobna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
Za čokoladni krem:
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 380 g putera
Za karamel:
- 200 g šećera
- 2 kašike putera
- 2 kašike soka od limuna
Priprema:
Umutite jaja penasto sa šećerom. Smesu kuvajte na pari dok se ne zgusne. U nju dodajte čokoladu, dobro promešajte i kuvajte još dva-tri minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se potpuno ohladi. Dodajte puter, pa umutite mikserom. Belanca umutite u čvrst sneg, pa im dodajte šećer, žumanca i brašno. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Papir za pečenje isecite da dobijete 10 krugova prečnika 25 cm, pa na svaki stavite po kutlaču smese za kore. Pecite svaku koru pet do šest minuta na 200 stepeni, pa ih ređajte jednu na drugu ne skidajući papir za pečenje i prekrivajući ih krpom. Poslednju koru isecite na 16 jednakih delova. Karamelizujte šećer na jakoj vatri. Kada počne da tamni, sklonite ga i umešajte puter i sok od limuna. Dobro izmešajte, pa vratite na vatru i kuvajte dok se skroz ne otopi. Prelijte smesu preko onih 16 isečenih delova. Naizmenično ređajte koru i fil dok se ne potroše sastojci. Ostavite malo fila sa strane. Potom namažite celu tortu i odozgo. Istisnite špricem manje količine krema po površini torte na ivici, u pravilnim razmacima. Na te gomilice nasloniti karamel-trouglove.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.
Komentari (0)