BAJADERA Kolač za svaku priliku, svi ga vole, a miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju!
Topi se u ustima, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 100 g čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g mlevenog keksa
- 400 g šećera
- 200 g maslaca
- 200 ml vode
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Na ringlu u šerpu stavite šećer i vodu da prokuvaju, do gustine meda. Zatim skinite sa ringle i dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne otopi, pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro sjedinite smesu. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte čokoladni deo pa ravnomerno rasporedite. Preko njega dodajte svetli deo pa poravnajte. Na pari otopite čokoladu sa uljem da dobijete glazuru. Preko svetlog dela u plehu prelijte čokoladnu glazuru. Pustite da se bajadera stegne pa je secite na štanglice. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BAJADERA SE SMAŽE U TRENU Gotova očas posla, a i dupla mera je malo
Savršena za sve svečane prilike.
BAJADERA TORTA BEZ PEČENJA Polovina nestane dok pristavite kafu, a topi se u ustima
Savršena za sve svečane prilike.
KIKIRIKI BAJADERA ZA PRAVE SLADOKUSCE Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Kad je jednom probate zaboravićete na klasičnu.
BAJADERA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Savršena za početnike, a bolju sigurno niste jeli
Savršena za sve svečene prilike.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)