POSNI ČUPAVCI NA VODI SA MERAMA NA ČAŠE Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a nema ko vam neće tražiti recept
Oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za koru:
- 2 čaše od 2 dl kisele vode
- 2 čaše od 2 dl brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 1-2 kašike kakao praha
- 150 grama šećera
- 150 g vode
Za valjanje
- kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, brašno šećer i vanilin šećer i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pomešajte kakao prah, šećer i vodu da dobijete preliv. Secite na kocke pa valjajte u preliv. Na kraju, valjajte svaki kolač u kokos. Prijatno!
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)