KOH Sočni kolač po receptu iz bakine kuhinje, mekan kao duša

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi desert vratiće vas u dane detinjstva.

koh
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit: 

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 3 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanil-šećera

Priprema:
Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca, zatim griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Tepsiju podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko, šećer i vanil-šećer stavite da provri. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading