DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Slatki i mekani, poješće se odmah.

medenjaci
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 kašika meda
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 jajeta
  • 50 g brašna
  • 3 izmrvljena karanfilčića
  • kašičica cimeta
  • kašičica sode bikarbone
  • 4 kašike iseckanih oraha

Priprema:
Penasto umutite dva jajeta, žumance i šećer, dodajte med, karanfilić i cimet, pa sve sjedinite. Potom dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesite glatko testo. Testo rastanjite na pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu oko pet milimetara. Okruglom modlom vadite manje medenjake. svaki premažite belancetom i pospite seckanim orasima ili kristal šećerom. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite oko 25 minuta na srednjoj temperaturi.

 

Komentari (0)

Loading