POSNI ČIZKEJK Kremasto savršenstvo idealno za sve prilike, prste da poližete
Ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno.
Potrebno je
Za podlogu:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 140 g margarina
- 5 kašika sojinog mleka
Za žuti fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- kašika margarina
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za voćni fil:
- 200 g voća
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika gustina
- 3 kašike vode
Priprema
U jednoj posudi otopite margarin pa ga sjedinite sa posnim mlevenim keksom i sojinim mlekom. U kalup preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider dok pripremate žuti fil. Stavite u šerpu 450 ml sojinog mleka i šećer da provre a u ostalih 50 ml sojinog mleka umešajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile, pa zakuvajte puding. Mikserom umutite prohlađen puding pa dodajte margarin i sve sjedinite. Žuti fil sipajte preko podloge pa vratite ponovo u frižider. U šerpu stavite voće, šećere i vodu, pa pustite da proključa. Izmiksajte i dodajte gustin umućen u malo vode. Prohlađen voćni fil sipajte preko žutog. Ostavite u frižideru preko noći. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
POSNI ČIZKEJK Fenomenalan desert sa sirom za sva vremena i prilike
Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji se pamti
Pogodan za dane Petrovskog posta, a razliku u ukusu nećete da osetite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)