POSNI ČIZKEJK Kremasto savršenstvo idealno za sve prilike, prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno.

čizkejk
Shutterstock

Potrebno je
Za podlogu:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 140 g margarina 
  • 5 kašika sojinog mleka 

Za žuti fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 500 ml sojinog mleka
  • 5 kašika šećera
  • kašika margarina
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za voćni fil:

  • 200 g voća
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašike vode

Priprema

U jednoj posudi otopite margarin pa ga sjedinite sa posnim mlevenim keksom i sojinim mlekom. U  kalup preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider dok pripremate žuti fil. Stavite u šerpu 450 ml sojinog mleka i šećer da provre a u ostalih 50 ml sojinog mleka umešajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile, pa zakuvajte puding. Mikserom umutite prohlađen puding pa dodajte margarin i sve sjedinite. Žuti fil sipajte preko podloge pa vratite ponovo u frižider. U šerpu stavite voće, šećere i vodu, pa pustite da proključa. Izmiksajte i dodajte gustin umućen u malo vode. Prohlađen voćni fil sipajte preko žutog. Ostavite u frižideru preko noći. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading