RAFAELO ROLAT Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za savršeno jutro
Kremasti rolat sa kokosom pravi se jednostavno a mami osmeh na lice.

Potrebno je
Za biskvit:
Možda vas zanima:

SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 60 ml ulja
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 2 kesice šlaga
- 100 ml mleka
- 180 g kisele pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
- 85 g kokosa
- 1 ravna kašičica želatina + 1,5 kašika hladne vode
- oko 200 g jagoda
Još:
- šećer u prahu za posipanje
- jagode za dekoraciju
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belancima dodajte prstohvat soli i šećer. Dodajte jedno po jedno žumance uz stalno mućenje brašno i aromu vanile i ulje. Pecite na 180 stepeni, 25 minuta. Kada ste izvadili biskvit iz rerne, još topao zavijte u roladu zajedno sa pek-papirom i ostavite ga tako da se ohladi. Za to vreme operite jagode i naseckajte na sitne kockice. Za krem, izmutite mikserom šlag sa mlekom, ubacite kiselu pavlaku. Dodajte šećer u prahu i kokos. Napravite želatin i sipajte u krem. Odmotajte biskvit, pa zajedno s papirom prebacite na pleh ili tacnu. Namažite kremu preko biskvita, ali ne do kraja.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Komentari (0)