KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju
Slatke i čokoladne, prste da poližete.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PRINCES KROFNE Mekane kao duša i sočne, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i ukusne, za sve prilike.

NAJMEKŠE KROFNE Sočne i slatke, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan slatkiš nestaće sa stola odmah.

VAZDUŠASTE PUF PUF KROFNE Desert bez mane koji svi vole, a savršene i za praznike
Neodoljive krofne raspametiće i one izbirljive.

POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.
- 450 g brašna
- 11 g kvasca
- 250 ml mleka
- 40 g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- 1 kesica vanilin šećer
- 50 g putera
Za ganaš:
- 250 g slatke pavlake
- 250 g čokolade
Priprema
U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Sjedinite sastojke pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda postepeno dodajte prosejano brašno (pola količicine) i so i lepo sjedinite. Jaja sa šećerom umutite, pa u tu smesu dodajte testo i istopljeni puter, i nastavite da mutite postepeno dodajući preostalo brašno. Stavite testo u posudu pa pokrijte providnom folijom, i ostavite da nadođe 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo. Čašom vadite krofne. Na pleh poređajte krofne, pokrijte ih providnom folijom, i ostavite da odstoje 20 minuta. U tiganju na zagrejanom ulju pržite krofne, dok ne dobiju zlatnu boju. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom pa ganaš sipajte u špric za kolače. Punite špricem prohlađene krofne, pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.

LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
Komentari (0)