KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Slatke i čokoladne, prste da poližete.

krofne
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g brašna
  • 11 g kvasca
  • 250 ml mleka
  • 40 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 50 g putera

Za ganaš: 

  • 250 g slatke pavlake
  • 250 g čokolade

Priprema

U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Sjedinite sastojke pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda postepeno dodajte prosejano brašno (pola količicine) i so i lepo sjedinite. Jaja sa šećerom umutite, pa u tu smesu dodajte testo i istopljeni puter, i nastavite da mutite postepeno dodajući preostalo brašno. Stavite testo u posudu pa pokrijte providnom folijom, i ostavite da nadođe 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo. Čašom vadite krofne. Na pleh poređajte krofne, pokrijte ih providnom folijom, i ostavite da odstoje 20 minuta. U tiganju na zagrejanom ulju pržite krofne, dok ne dobiju zlatnu boju. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom pa ganaš sipajte u špric za kolače. Punite špricem prohlađene krofne, pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading