POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 500 g margarina
- 250 g prah šećera
- 1 ceo limun
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g oraha
- džem od kajsija
- još malo prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte rendanu limunovu koricu i limun, pa vanilin šećer i orahe. Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete kompaktnu smesu, ne previše tvrdu. Oklagijom oblikjte testo. U pleh obložen pek papirom poređajte testo. Pecite oko 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da vanilice ne promene boju, treba da ostanu bele. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u prah šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
FENOMENALNI KOLAČI OD KOKOSA I ČOKOLADE Desert od koga će vam krenuti voda na usta, a posan
Kolači za dane posta raspametiće i one izbirljive.
NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.
NAJLEPŠI POSNI KOLAČI Klasici bez premca koji pomeraju granice dobrog ukusa
Bilo koji kolač da izaberete nećete da pogrešite.
POSNI IŠLERI Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na nedelju
Neodoljiv desert kada vam se jede nešto slatko.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)