POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.

FENOMENALNI KOLAČI OD KOKOSA I ČOKOLADE Desert od koga će vam krenuti voda na usta, a posan
Kolači za dane posta raspametiće i one izbirljive.

NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.

NAJLEPŠI POSNI KOLAČI Klasici bez premca koji pomeraju granice dobrog ukusa
Bilo koji kolač da izaberete nećete da pogrešite.
- 1 kg brašna
- 500 g margarina
- 250 g prah šećera
- 1 ceo limun
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g oraha
- džem od kajsija
- još malo prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte rendanu limunovu koricu i limun, pa vanilin šećer i orahe. Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete kompaktnu smesu, ne previše tvrdu. Oklagijom oblikjte testo. U pleh obložen pek papirom poređajte testo. Pecite oko 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da vanilice ne promene boju, treba da ostanu bele. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u prah šećer. Prijatno!

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)