POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg brašna
  • 500 g margarina 
  • 250 g prah šećera
  • 1 ceo limun
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g oraha
  • džem od kajsija
  • još malo prah šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte rendanu limunovu koricu i limun, pa vanilin šećer i orahe. Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete kompaktnu smesu, ne previše tvrdu. Oklagijom oblikjte testo. U pleh obložen pek papirom poređajte testo. Pecite oko 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da vanilice ne promene boju, treba da ostanu bele. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u prah šećer. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading