POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 500 g margarina
- 250 g prah šećera
- 1 ceo limun
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g oraha
- džem od kajsija
- još malo prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte rendanu limunovu koricu i limun, pa vanilin šećer i orahe. Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete kompaktnu smesu, ne previše tvrdu. Oklagijom oblikjte testo. U pleh obložen pek papirom poređajte testo. Pecite oko 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proveravajte da vanilice ne promene boju, treba da ostanu bele. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u prah šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
POSNE VANILICE BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, nećete moći da prestanete da jedete
Mirisne i slatke, nema im ravnih.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
HILANDARSKE VANILICE Ovako ih vekovima prave monasi, savršenog mirisa i još boljeg ukusa
Posni sitni kolači savršeni za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)