PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.

pesak torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1l mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosa
  • 200 g mlevenih oraha

za dekoraciju

  • šlag

Priprema

U litri mleka kuvajte pudinge od vanile. Onda pustite da se prohladi. U jednoj posudi penasto umutite margarin i šećer, pa dodajte u prohlađeni puding. Podelite smesu na 3 dela. Jednom delu dodajte kokosovo brašno, drugom mlevene orahe, a trećem mleveni keks. U kalup prvo ravnomerno rasporedite fil sa keksom, pa fil sa kokosom, i na kraju sa orasima. Tortu dekorišite umućenim šlagom ili po želji. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading