FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
Za svetli krem:
- 8 jaja
- 300 g šećera
- 200 g skroba / nišeste / gustina
- 1,5 l mleka
- 250 g maslaca
- 200 + 300 ml slatke pavlake
Za žele od višanja:
- 300 g višanja – bilo da su zaleđene ili sveže koristite sve sa sokom
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 50 g skroba / nišeste / gustina
Još:
- 2 smrznuta blok testa ili sveža urolana
Priprema:
Za svetli krem jajima dodajte šećer, umutite, pa dodajte skrobno brašno i oko 200 ml mleka i sve umutite. Ostatak mleka stavite na vatru da provri. Kada mleko provri, deo mleka prelijte preko smese od jaja i sve izmešajte, a zatim tu smesu sa jajima vratite u šerpu sa mlekom i na srednjoj vatri kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni pa razvucite jedno testo na obrnutom plehu od rerne, viljuškom ga izbušite i stavite da se peče 30 minuta. Dok je prvi fil mlak, kuvamo žele. Sameljite višnje, dodajte šećer i stavite na vatru. Preko kore stavite 2/3 prvog krema, poravnajte pa stavite žele od višanja. U ostatak svetlog krema dodajte 300 ml slatke pavlake. Krem premažite preko višanja. Izmrvite drugu koricu pa obilno pospite po filu.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD KLASIČNE Ovo voće joj daje poseban šmek, a topi se u ustima
Nema ko vam neće tražiti recept.
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA Sočna i osvežavajuća poslastica koja miriše na ljubav
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)