MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Za kolač
- 400 ml vode
- 12 kašika šećera
- 20 kašika brašna
- 8 kašika oraha ( mlevenih i seckanih)
- 4 pune kašike pekmeza, kiselkastog ukusa
Za posipanje
- 4 kašike istog pekmeza
- 2 šake oraha
Priprema
Dodajte u toplu vodu šećer i pekmez i mešajte da sve krene da se topi. Zatim u to dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro umutite žicom, da ne bi bude grudvica. Pomešajte i orahe i opet sve dobro promešajte. U obložen pleh istresite smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač premažite odmah pekmezom i pospite orasima. Kolač ostavite da se dobro ohladi. Na kraju, isecite u željeni oblik.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
MANASTIRSKI KOLAČ SA MEDOM I VINOM Ovako ga pravi monahinja Atanasija, a savršenog je ukusa
Mekan i sočan, ukusa koji govori više od 1000 jezika.
MANASTIRSKI KOLAČ Jednostavan, posan, preukusan i zdrav, ovako ga prave monasi na Hilandaru!
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.
MANASTIRSKI KOLAČ Neodoljiv desert posan na vodi, za svako doba dana
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)