MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.

manastirski posni kolač
youtube printscreen

Potrebno je

Za kolač

  • 400 ml vode 
  • 12 kašika šećera
  • 20 kašika brašna
  • 8 kašika oraha ( mlevenih i seckanih)
  • 4 pune kašike pekmeza, kiselkastog ukusa 

Za posipanje

  • 4 kašike istog pekmeza 
  • 2 šake oraha

 

Priprema

Dodajte u toplu vodu šećer i pekmez i mešajte da sve krene da se topi. Zatim u to  dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro umutite žicom, da ne bi bude grudvica. Pomešajte i orahe i opet sve dobro promešajte. U obložen pleh istresite smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač premažite odmah pekmezom i pospite orasima. Kolač ostavite da se dobro ohladi. Na kraju, isecite u željeni oblik.

Komentari (0)

Loading