GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
Potrebno je
- 800 g brašna
- 2 jaja
- 2 čaše od 2 dcl ulja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša kiselog mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi umutite šećere i jaja. Dodajte ulje postepeno pa mutite sve dok ne sjedinite smesu. Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno. Mutite mikserom pa varjačom. Oblikujte loptice od testa pa ih razvucite. Onda pritisnite oklagijom, i dlanovima. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)