GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
Potrebno je
- 800 g brašna
- 2 jaja
- 2 čaše od 2 dcl ulja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša kiselog mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi umutite šećere i jaja. Dodajte ulje postepeno pa mutite sve dok ne sjedinite smesu. Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno. Mutite mikserom pa varjačom. Oblikujte loptice od testa pa ih razvucite. Onda pritisnite oklagijom, i dlanovima. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)