BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.

banana tiramisu
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit

  • 4 jaja
  • 4 velike kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • malo maslaca i prezli za kalup

Za fil

 

  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 grama maskarponea
  • 50 grama šećera u prahu
  • 3-4 banane
  • kakao za posipanje

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Maslacem premažite kalup i pospite prezlama. Umutite jaja sa šećerom, pa prosejte brašno i umešajte ga u smesu, ali nemojte da sjedinjujete mikserom. Preručite u kalup. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte fil. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Dodajte maskarpone pa sjedinite u krem. Ostavite da se prohladi. Presecite banane na pola po dužini i širini pa ređajte po biskvitu. Prelijte filom. Izravnajte. Ostavite par sati u frižideru da se hladi, a najbolje preko noći. Pospite kakaom. Bon appetit!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading