BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za biskvit
- 4 jaja
- 4 velike kašike šećera
- 4 kašike brašna
- malo maslaca i prezli za kalup
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 500 grama maskarponea
- 50 grama šećera u prahu
- 3-4 banane
- kakao za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Maslacem premažite kalup i pospite prezlama. Umutite jaja sa šećerom, pa prosejte brašno i umešajte ga u smesu, ali nemojte da sjedinjujete mikserom. Preručite u kalup. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte fil. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Dodajte maskarpone pa sjedinite u krem. Ostavite da se prohladi. Presecite banane na pola po dužini i širini pa ređajte po biskvitu. Prelijte filom. Izravnajte. Ostavite par sati u frižideru da se hladi, a najbolje preko noći. Pospite kakaom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)