BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.

Potrebno je
Za biskvit
- 4 jaja
- 4 velike kašike šećera
- 4 kašike brašna
- malo maslaca i prezli za kalup
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 500 grama maskarponea
- 50 grama šećera u prahu
- 3-4 banane
- kakao za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Maslacem premažite kalup i pospite prezlama. Umutite jaja sa šećerom, pa prosejte brašno i umešajte ga u smesu, ali nemojte da sjedinjujete mikserom. Preručite u kalup. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte fil. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Dodajte maskarpone pa sjedinite u krem. Ostavite da se prohladi. Presecite banane na pola po dužini i širini pa ređajte po biskvitu. Prelijte filom. Izravnajte. Ostavite par sati u frižideru da se hladi, a najbolje preko noći. Pospite kakaom. Bon appetit!
Možda vas zanima:

BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.

VANILA TIRAMISU BUDI SVA ČULA Još kremastiji od originala, a po ukusu mu nema ravnog!
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

CRNI KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Sve se pomeša i peče, lakše od ovoga ne može
Mekan i sočan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)