BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
![kolač sa višnjama](/data/images/2023-03-20/49199_shutterstock-56972806_f.jpg?timestamp=1716242400)
Potrebno je
- 250 g očišćenih trešanja
- 1 čaša jogurta
- 2 jaja
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo ulja i brašna za kalup
Priprema:
Obložite kalup pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa prosejte. Zasebno umutite jaja sa šećerom, sve dok smesa ne postane gusta i ne dobije svetložutu boju. Dodajte ulje i lagano mutite na najmanjoj brzini. U posudu dodajte jogurt pa ručno umešajte. Dodajte prosejano brašno pa ga umešajte, pa onda dodajte očišćene trešnje. Smesu dobro sjedinite. U kalup preručite smesu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kolač je gotov kada primi zlatno žutu boju i kada se odvoji od ivica kalupa. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Pospite šećerom u prahu! Bon appetit!
Možda vas zanima:
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![krempita](/data/images/2024-03-20/81408_shutterstock-142065730_f.jpg)
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
![kolač sa višnjama](/data/images/2024-06-07/90026_kolac-sa-visnjama_f.jpg)
KOLAČ SA VIŠNJAMA BOLJI OD KLASIČNOG Fenomenalan desert koji miriše na nedelju
Slatkiš za sva vremena i prilike.
![kritičnjak](/data/images/2024-05-30/89245_screenshot-83_f.png)
KRITIČNJAK Ako ste odrastali 90 ih, ovaj desert se služio na svim dečijim rođendanima
Neodoljivi kolač sa bananama i čokoladom, vratiće vas u prošle dane.
![mafini sa makom](/data/images/2024-06-25/92025_screenshot-136_f.png)
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![kolač mađarica](/data/images/2024-06-24/91907_shutterstock-2399842627_f.jpg)
MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept
Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![torta policajka](/data/images/2024-04-25/85496_shutterstock-1911406543_f.jpg)
POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA Poslastica koja se ne odbija
Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.
Komentari (0)