BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
Potrebno je
- 250 g očišćenih trešanja
- 1 čaša jogurta
- 2 jaja
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo ulja i brašna za kalup
Priprema:
Obložite kalup pek papirom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa prosejte. Zasebno umutite jaja sa šećerom, sve dok smesa ne postane gusta i ne dobije svetložutu boju. Dodajte ulje i lagano mutite na najmanjoj brzini. U posudu dodajte jogurt pa ručno umešajte. Dodajte prosejano brašno pa ga umešajte, pa onda dodajte očišćene trešnje. Smesu dobro sjedinite. U kalup preručite smesu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kolač je gotov kada primi zlatno žutu boju i kada se odvoji od ivica kalupa. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi. Pospite šećerom u prahu! Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Uspeće i potpunim početnicima, a poći će vam voda na usta koliko je ukusan
Fenomenalan i sočan, nema ko vam neće tražiti parče više.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)