POSNI TIRAMISU Ni malo ne zaostaje za onim klasičnim, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj ćete da obožavate.
![tiramisu](/data/images/2023-12-08/70188_tiramisu-smanjena-1955656552_f.jpg?timestamp=1716242400)
Potrebno je
Za koru
- 200 ml ulja
- 1,5 čaša od jogurta vode
- 400-450 g brašna
- 320 g šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica vanilin šećera
Za fil
- 1 margarin
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 5-6 kašika šećera u prahu
- 1 kašičica kakaoa
- 2-3 kapi ruma
- 300 g šećera
Za sirup
- 300 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 100 ml ruma
Za glazuru
- 250 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
- 4 kašike vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kora: U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje, sodu bikarbonu, šećer i vanilin šećer, pa sipajte brašno i umutite. U pleh obložen papirom za pečenje preručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru podelite na dva dela. Umutite penasto margarin, dodajte biljnu slatku pavlaku i sve umutite. Dodajte šećer u prahu, kakao i rum pa umutite. Otopite šećer sa vodom, pa dodajte kafu i promešajte. Onda dodajte i rum. U pleh stavite koru pa prelijte sirupom, premažite filom, stavite drugu koru pa prelijte sirupom. Premažite fil i poravnajte. Zasebno pomešajte vodu i šećer, pa dodajte čokoladu i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Tiramisu prelijte glazurom, pospite kakaom pa ostavite u frižideru. Secite i služite, najbolje uz šolju kafe. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![kokos kolač sa keksom](/data/images/2024-07-11/93676_shutterstock-1117356563_f.jpg)
BRZI KOKOS KOLAČ SA MLEVENIM KEKSOM Posni slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, a raspametiće i one izbirljive.
![kolač sa makom](/data/images/2023-11-15/67903_stock-photo-poppy-seed-cake-smanjena-628188962_f.jpg)
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Budi sva čula, a uspeće i potpunim početnicima
Fenomenalan, lagan i izdašan desert koji je pritom posan.
![posna šampita](/data/images/2022-10-15/38708_screenshot-4_f.png)
POSNA ŠAMPITA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalan starinski kolač mekan kao duša, raspametiće i one koji ne vole slatko.
![posno medeno srce](/data/images/2024-03-20/81419_shutterstock-275513057_f.jpg)
POSNO MEDENO SRCE Kolač koji se topi u ustima a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Fenomenalan kolač jednostavne pripreme voleće i oni koji ne vole slatko.
![anđeoski kolač](/data/images/2024-07-24/95191_shutterstock-200615996_f.jpg)
ANĐEOSKI KOLAČ Vazdušasti desert mekan kao duša koji se uklapa u svaku dijetu
Lagan i vazdušast američki kolač napravićete lako a uzećete parče više.
![ratluk od jagoda](/data/images/2024-07-23/95096_shutterstock-628760258_f.jpg)
RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
![sladoled od pomorandže](/data/images/2024-07-24/95169_shutterstock-1392703688_f.jpg)
POSNI SLADOLED OD POMORANDŽE Gotov začas, a pravi raj za sladokusce, pravićete stalno
Ako volite sladoled možete lako sami da ga napravite kod kuće.
![sufle od malina](/data/images/2024-07-23/95090_shutterstock-216872185_f.jpg)
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
![sladoled od banane](/data/images/2024-07-23/95052_shutterstock-1767638063_f.jpg)
DOMAĆI SLADOLED OD BANANE Uspeva svima, a topi se u ustima, pravo letnje osveženje
Gotov za 10 minuta, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)