PROLEĆNI ČIZKEJK U nepogrešivoj kombinaciji ukusa sa voćem, a uspeće i početnicima
Neodoljivi kolač idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Potrebno je
Kora:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Fil:
- 500 g krem sira (sobne temperature)
- 200 g šećera
- 200 ml kisele pavlake
- 3 jaja
- 1 kašičica vanilin-šećera
- 1 kašika soka od limuna
Preliv od borovnica:
- 300 g svežih ili zamrznutih borovnica
- 100 g šećera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika gustina (kukuruznog skroba) rastvorenog u 2 kašike vode
Priprema:
U posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Utisnite smesu u dno kalupa za torte prečnika 24 cm. Pecite koru u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni, zatim je izvadite i ostavite da se ohladi. Pomešajte krem sir i šećer dok smesa ne postane glatka. Dodajte kiselu pavlaku, vanilin šećer i sok od limuna, i nastavite da miksate dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na niskoj brzini nakon svakog dodavanja, dok se jaja ne inkorporiraju u smesu. Smanjite temperaturu na 160 stepeni, pa pecite čizkejk 55-60 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata i ostavite da se čizkejk ohladi sat vremena. U šerpi na srednjoj vatri pomešajte borovnice, šećer i limunov sok, kuvajte pet minuta, dodajte gustin, pa kuvajte još tri minuta. Prelijte preko fila od sira. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČIZKEJK SA LAVANDOM BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalan i sladak, a topi se u ustima.
CRNI NUGAT Neodoljivi kolač sa oblandama, poći će vam voda na usta
Fenomenalan desert sa čokoladom i orasima, za sve prilike.
ŽUTO CRNA OBLANDA BOLJA OD KLASIČNE Kolač za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Brzi kolač za prave sladokusce.
GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
KEKS TORTA SA POMORANDŽOM Najlepša jesenja poslastica koja se ne peče, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i neodoljiva, nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRAUNI SA JABUKAMA Sočni desert na zdraviji način, a mekan kao pamuk
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa jabukama ćete obožavati.
Komentari (0)