PROLEĆNI ČIZKEJK U nepogrešivoj kombinaciji ukusa sa voćem, a uspeće i početnicima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi kolač idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.

čizkejk sa borovnicama
Shutterstock

Potrebno je
Kora:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Fil:

  • 500 g krem sira (sobne temperature)
  • 200 g šećera
  • 200 ml kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 1 kašičica vanilin-šećera
  • 1 kašika soka od limuna

Preliv od borovnica:

  • 300 g svežih ili zamrznutih borovnica
  • 100 g šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika gustina (kukuruznog skroba) rastvorenog u 2 kašike vode

Priprema:
U posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Utisnite smesu u dno kalupa za torte prečnika 24 cm. Pecite koru u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni, zatim je izvadite i ostavite da se ohladi. Pomešajte krem sir i šećer dok smesa ne postane glatka. Dodajte kiselu pavlaku, vanilin šećer i sok od limuna, i nastavite da miksate dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na niskoj brzini nakon svakog dodavanja, dok se jaja ne inkorporiraju u smesu. Smanjite temperaturu na 160 stepeni, pa pecite čizkejk 55-60 minuta. Isključite rernu, otvorite vrata i ostavite da se čizkejk ohladi sat vremena. U šerpi na srednjoj vatri pomešajte borovnice, šećer i limunov sok, kuvajte pet minuta, dodajte gustin, pa kuvajte još tri minuta. Prelijte preko fila od sira. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading