LAŽNA KREMPITA TORTA Nepečena poslastica bolja od originala, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica pravi se lako a pojede se u trenu.
Potrebno je
- 300 g piškota
- 5 jaja
- 230 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 150 g skroba
- 1,3 l mleka
- 250 g krem sira
- 150 ml tople vode
Priprema
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i skrob. Sjedinite da nema grudvica, pa dodajte vanilin šećer. Onda kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, preručite u posudu i dodajte krem sir. Umutite da smesa postane kompaktna. Obruč stavite na tacnu, pa poređajte piškote unutra. Preko sipajte fil pa dodajte još sloj piškota. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)