LAŽNA KREMPITA TORTA Nepečena poslastica bolja od originala, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica pravi se lako a pojede se u trenu.

lažna krempita torta
Printscreen

Potrebno je

  • 300 g piškota 
  • 5 jaja 
  • 230 g šećera 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 150 g skroba 
  • 1,3 l mleka 
  • 250 g krem sira 
  • 150 ml tople vode

Priprema

Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i skrob. Sjedinite da nema grudvica, pa dodajte vanilin šećer. Onda kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, preručite u posudu i dodajte krem sir. Umutite da smesa postane kompaktna. Obruč stavite na tacnu, pa poređajte piškote unutra. Preko sipajte fil pa dodajte još sloj piškota. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading