LAŽNA KREMPITA TORTA Nepečena poslastica bolja od originala, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica pravi se lako a pojede se u trenu.
Potrebno je
- 300 g piškota
- 5 jaja
- 230 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 150 g skroba
- 1,3 l mleka
- 250 g krem sira
- 150 ml tople vode
Priprema
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i skrob. Sjedinite da nema grudvica, pa dodajte vanilin šećer. Onda kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, preručite u posudu i dodajte krem sir. Umutite da smesa postane kompaktna. Obruč stavite na tacnu, pa poređajte piškote unutra. Preko sipajte fil pa dodajte još sloj piškota. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)