BRZI KOLAČ SA ROGAČEM Fenomenalni desert koji se pojede odmah, najbolje stavite odmah duplu meru
Ako volite rogač, ovaj kolač ćete da obožavate.
Za kolač
- 4 šoljice brašna
- 1,5 šoljica rogača
- 2,5 šoljice šećera
- 2 šoljice ulja
- 3 šoljice mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g suvog grozđa
Za preliv
- 6 kašika pekmeza po izboru
- 2 šoljice vode
Za glazuru
- 200 g čokolade
- malo ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Prelijte suvo grožđe sa malo ruma, pa pustite da omekša i procedite. Varjačom umutite brašno, ulje, rogač, šećer, mleko i prašak za pecivo, da nema grudvica. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pekmez razmutite sa vodom, stavite na ringlu, pa kad provri skinite. Time prelijte vruć kolač. Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte preko kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)