MERINGE DESERT SA MALINAMA Penasti rolat koji se topi u ustima, otopićete se od miline
Rolat bez premca za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.
Za testo:
- 5 belanaca
- 275 g sitnog kristal-šećera
- 20 g listića badema
Za fil:
- 200 ml neutralne pavlake
- 150 ml milerama
- ½ kesice vanilin šećera
- 250 g malina ili drugog sitnog voća po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite sa prstohvatom soli, na najvećoj brzini. Dodajte kašiku po kašiku šećera, uz stallno mućenje. U pleh ravnomerno utisnite smesu, pa pospite listićima badema. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Mikserom umutite pavlaku, pa dodajte mileram i vanilin šećer. Iz rerne izvadite koru pa okrenite da strana sa bademima bude dole. Ostavite da se prohladi, pa filujte. Testo uz pomoć papira uvijte u čvrst rolat. Na kraju, skinite papir i dekorišite. Prijatno!

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)