BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
![keksići sa limunom](/data/images/2024-06-17/91110_shutterstock-2149497211_f.jpg?timestamp=1718575200)
Potrebno je
- 100 g omekšalog putera
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prstohvat soli
- 1 limun
- 1 mandarina
- 1 jaje
- 10 g
- prašak za pecivo
- 300 g brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Omekšali puter, šećer i so penasto umutite. Umešajte jedno jaje. Izrendajte rendanu limunovu koricu i mandarine, te ih ocedite i ulijte sok u smesu. Folijom pokrijte foliju te stavite u frižider na najmanje sat. Od testa izdvojte 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu. Na papir za pečenje poređajte kuglice, te ostavite razmak među njima. Pecite na 180 stepeni, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim keksići počnu da dobijaju zlatnu boju, izvadite ih, te ostavite da se ohlade. Prijatno!
Možda vas zanima:
![medenjaci](/data/images/2024-04-01/82796_medenjaci-stock-photo-homemade-sugar-honey-cookies-on-a-yellow-plate-283671017_f.jpg)
DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.
![NEODOLJIVO SU UKUSNI Ovi keksići su nezaobilazni kada pijete čaj ili kafu](/data/images/2023-03-14/48681_cajni-keksici-745693084_f.jpg)
![POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj](/data/images/2023-03-06/48095_rasa-kasparaviciene-7yrzyhv7mqm-unsplash_f.jpg)
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
![hleb punjen čokoladom](/data/images/2024-06-25/92041_screenshot-137_f.png)
NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
![čupavci mafini](/data/images/2024-06-25/92046_screenshot-138_f.png)
AKO VOLITE ČUPAVCE OVE U OBLIKU MAFINA ĆETE OBOŽAVATI Još slađi i ukusniji, pravićete stalno
Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.
![mafini sa makom](/data/images/2024-06-25/92025_screenshot-136_f.png)
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
Komentari (0)