MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

kolač mađarica
Shutterstock

Potrebno je

Za kore:

  • 600 g mekog brašna
  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 50 g masti
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • 50 g kakaoa
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 5 kašika oštrog brašna

Za glazuru:

  • 200 g čokolade
  • 50 g margarina
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, jaja, masti i pavlaku. Zamesite glatko testo. Onda ga podelite na 6 jednakih delova. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite svaki. Podmažite pleh odozdo, okrenite ga naopačke i poređajte. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, ali kore treba da budu svetle. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, puding i kakao sa malo mleko. Pazite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da proključa, dodajte mešavinu, i uz mešanje, zakuvajte fil. Prohlađenom filu dodajte umućen margarin. Čokoladu otopite sa margarinom i ulje, da dobijete glazuru. Ređajte kore jednu na drugu, pa filujte. Poslednju koru nemojte da filujte. Preko stavite foliju i neku debelu knjigu i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan nanesite čokoladnu glazuru preko kolača. Prijatno!

Komentari (0)

Loading