MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept
Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za kore:
- 600 g mekog brašna
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 50 g masti
- 200 g kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 50 g kakaoa
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 5 kašika oštrog brašna
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 50 g margarina
- 3 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, jaja, masti i pavlaku. Zamesite glatko testo. Onda ga podelite na 6 jednakih delova. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite svaki. Podmažite pleh odozdo, okrenite ga naopačke i poređajte. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, ali kore treba da budu svetle. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, puding i kakao sa malo mleko. Pazite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da proključa, dodajte mešavinu, i uz mešanje, zakuvajte fil. Prohlađenom filu dodajte umućen margarin. Čokoladu otopite sa margarinom i ulje, da dobijete glazuru. Ređajte kore jednu na drugu, pa filujte. Poslednju koru nemojte da filujte. Preko stavite foliju i neku debelu knjigu i ostavite preko noći da odstoji na hladnom. Sutradan nanesite čokoladnu glazuru preko kolača. Prijatno!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)